marți, 24 mai 2011

Maratonul Cartilor Partea I

M-am gandit sa fac un fel de Maraton al cartilor,in care sa scriu despre mai multe carti aparute in Romania pe rand.Deci,asta e prima editie,cu carti de la editura Tritonic.

               Pulbere de Stele de Neil Gaiman
                                               „A fost odata un tinar care dorea sa-si indeplineasca Dorinta Sufletului.“ Tinarul este Tristan Thorn, locuitor al unui sat inconjurat de un zid care nu lasa pe nimeni sa intre, nici sa iasa. El se indragosteste de Victoria si va face orice pentru a cistiga inima frumoasei fete. ii va promite chiar ca ii va aduce in dar o stea, acea stea pe care au vazut-o cazind intr-o seara de octombrie. Dar pentru a se tine de cuvint, Tristran trebuie sa treaca de acel zid, Wall, si sa patrunda in Lumea Zinelor. Asa incepe cea mai mare aventura a vietii lui, intr-o lume plina de vrajitoare, inorogi si alte fiinte fabuloase, in care nici macar o stea cazuta nu este ce si-a imaginat el. 


























                       
Cartea lui Ash vol I. O istorie secreta
Mary Gentle
O istorie secreta este primul volum din seria Cartea lui Ash, a carei autoare, Mary Rosalyn Gentle, nascuta in Marea Britanie in 1956, reinventeaza copilaria pentru adulti. Prin Descendentul Cartaginei, Masinariile salbatice si Burgundia pierduta, celelalte trei volume pe care editura Tritonic le pregateste si care intregesc seria scrisa intre 1999 si 2000, Gentle ne intriga si ne incita sa facem corelatii intre istoria reala si cea care se insereaza pe parcurs, ne ajuta sa descoperim luptatori si lideri care ne pot da un exemplu prin bogatia calitatilor umane si ale curajului. Ash, personajul principal, devine un simbol al feminitatii puse in slujba unui destin mare pe care trebuie sa il duca la bun sfarsit. inca de la primele pagini ajungi sa o indragesti, atat pe ea, cat si vocile care o ghideaza uneori sa ia cele mai bune decizii pe campul de lupta. Prin intermediul povestirilor aflam multe lucruri despre pregnanta unui conducator de sex feminin asupra unei armate de mercenari, brutali si primitivi, sangerosi si cruzi, despre puterea de a lua decizii si de a gasi solutii in cele mai cumplite situatii, iar pe de alta parte Ash este o fiinta calda, vulnerabila si pasionala. 


 Luna Plina
Kelly Armstrong
O cheama Elena. Este frumoasa, inteligenta si amuzanta. Si cel mai important este varcolac. Singura femeie varcolac din lume. Tradata de iubitul ei, un varcolac, Clay, care o musca si o transforma in ceea ce este acum, obligand-o la o viata plina de transformari secrete, Elena paraseste Haita adoptiva incercand sa se acomodeze vietii umane. Latura animalica pe care incearca din rasputeri sa o anuleze este imediat reactivata atunci cand varcolacul Alfa, seful Haitei, o chema sa salveze Haita, amenintata de criminali odiosi transformati in varcolaci si care incalca teritoriul acesteia ucigand oameni nevinovati. Lupta pentru siguranta si dreptate se trasforma in curand o lupta pentru sine si cu sine pentru o viata linistita. Care va fi deznodamantul, ce se va alege de Haita si cum va opta Elena sa traiasca aflati citind romanul scris de Kelley Armstrong.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu